image1

 

 

 

 

 

 

 

Litt om glidemiddel

Glidemiddel er en av de tingene vi får flest spørsmål om. Hva er best og hvorfor ikke bare bruke en massasje olje?
Vel, her er vårt forsøk på å skape økt forståelse for glidemiddel som sexleketøy….

La oss begynne med det de fleste lurer på: Hvorfor ikke massasje olje, men glidemiddel?
Vel, massasjeolje er ment for massasje. Når man masserer MÅ det være litt friksjon mellom hendene og kroppen som masseres. En viss friksjon.
Massasje oljer har derfor den egenskapen at den øker friksjonen (selv om den glir lett)
Når det gjelder glidemiddel så er den laget utelukkende for at det ikke skal være friksjon. Det skal gli så lett som mulig.
Dersom du forsøker å massere noen med ett vanlig glidemiddel vil du kjapt kjenne at følelsen er helt annerledes….
En annen ting er at oljer som oftest har en ph verdi som ikke passer spesielt godt sammen med kroppens intime område, olje trekker seg heller ikke inn i huden, så det blir liggende… lenge etter at du er ferdig med å ha sex.
Konsekvensen er at ved å bruke olje, fremfor ett middel som er laget med sex for øye, er at faren for infeksjoner og allergiske reaksjoner øker betraktelig.
Husk også at de aller, aller fleste oljer ødelegger kondomer!

Vannbasert glidemiddel:
Vannbaserte glidemidler er antakeligvis det beste stedet å begynne dersom du er ny når det kommer til glidemiddel. Som du sikkert har gjettet består det i all hovedsak av vann.
Det er derfor lett å fjerne etter bruk, det har i utgangspunktet en nøytral smak og lukt, dessuten er det svært få som får noen negative reaksjoner av å bruke det. ( Kløe osv)
Bakdelen med vannbasert glid er at det trekker inn i huden/fordamper under bruk, så det er ofte behov for å påføre mer underveis.

Noen kan få allergiske reaksjoner på vannbaserte glidemidler, da kan det være en løsning å prøve ett glidemiddel som heter french silk.
Dette er ett svært godt vannbasert glidemiddel som sies å fungere også for de som er svært følsomme for slike ting.

Glidemiddel med smak/lukt:
Dette er i bunn og grunn helt vanlige vannbaserte glidemidler tilsatt forskjellige E'er for å gi det hele en lukt og/eller smak.
Noen elsker denne typen glidemiddel, spesielt når det kommer til oralsex, andre syntes det hele smaker/lukter alt for kunstig og kan ikke fordra det.
Vårt råd er å prøve en lukt du tror du vil like, for så å dømme etter det. Det er selvsagt også fullt mulig å titte innom en sex butikk å lukte på de forskjellige.

Silikon basert glidemiddel:
Silikon baserte glidemidler har to egenskaper som gjør at svært mange velger denne typen glid.
1: Den glir og glir og glir… her trengs normalt ingen etterfylling. En dråpe eller to er normalt mer enn nok.
2: Den fungerer også under vann, så den er perfekt i dusjen eller i badekaret hvor vannet ofte skyller vekk det naturlige glidemiddelet kroppen har.
Silikon baserte glidemidler er også trygge å bruke sammen med kondomer, i motsetning til massasjeolje.
Bakdelen med silikonbasserte glidemidler er at de kan være vanskelig å få vekk etter bruk. Nå skal det sies at de fleste silikon baserte glidemidler vi kjenner til er utviklet slik at de forsvinner etter en stund, så det skal ikke være noe problem å våkne dagen etter å fortsatt være glatt.
Derimot, dersom du hopper i dusjen etter å ha hatt sex vil du oppleve at vannet preller av som på en ny polert bil. Her må det såpe til for å få vekk alt.
Silikon basert glidemiddel bør IKKE brukes sammen med sex leketøy laget i silikon. Glidemiddelet kan forårsake stygge flekker og misfarging på ditt favoritt leketøy og det ønsker vi vel ikke at skal skje?
En siste ting er at personer som har svært ømfintlig hud kan oppleve hud irritasjon ved bruk av silikon basert glidemiddel. Dette er normalt ikke noe problem, med dersom det skulle skje vil vi anbefale å holde seg til ett vannbasert, fortrinnsvis French silk som er svært mildt mot huden.

Massasje oljer som glidemiddel.
Som nevnt innledningsvis er ikke massasje oljer spesielt godt egnet som glidemiddel.
Mange velger allikevel å bruke fks. babyolje.
Vel, om man har funnet noe man liker så skal ikke vi si at det nødvendigvis er feil.
Sex er til for å nytes så gjør det som føles best for deg!

Helt til slutt:
Det finnes også enkelte glidemidler som ikke egner seg som glidemiddel. Fortrinnsvis noen silikonbasserte, disse markedsføres vanligvis som "body glide" eller lignende.
Fks. Eros body glide…. Dette (og flere glidemidler som ikke selges i Norge) er kjent for å kunne forårsake bakterie infeksjon om de blir brukt "intimt"
Årsaken er at ett silikon glidemiddel må vaskes ut, det blir sittende igjen i motsetning til ett vannbasert glidemiddel. Det stilles derfor høye krav til ett silikonglidemiddel som skal være "rent" nok.
ID millenium tilfredstiller disse kravene.